keskiviikko 9. marraskuuta 2016

I am with her.

Heräsin tänä aamuna mun isän pettyneeseen ääneen alakerran sohvalta. " Se voitti. ".
Paniikissa avasin televisioni, ja tuntui, että olisin katsellut painajaista. Amerikan osavaltiot näyttivät lähes pelkästään punaista.

hillaryyy

Mulle itselle Clintonin ehdokkuus on ollut jostainsyystä todella tärkeä asia, vaikka en ikinä ole politiikkaa sen kummemmin seurannutkaan. En ihan tarkalleen tiedä kummankaan ehdokkaan tavoitteita ja määränpäitä, koska heidän vaaliväittelytkin menivät vain toistensa uhkailemiseen.

Sen kuitenkin tiedän, että tämä Amerikan valinta osoitti täysin ihmisten tyhmyyden, välinpitämättömyyden ja rasistisuuden. Trumphan on jo kauan sitten argumenteillaan asettunut naisten, tummaihoisten, latinoiden, muslimeiden sekä LGBT ihmisten oikeuksia vastaan.

Tällaistako johtajaa te Amerikkalaiset maallenne tahdotte?

hillaryyyyy
Kuvissa Amerikkalaisten reaktioita vaalituloksista.

Hillary Clinton on mielestäni korvaamaton esimerkki kaikille naisille. Niinkun me ollaan jo täällä suomessakin nähty, naisista on presidentiksi. Naisista on tekemään ihan mitä vain - vaikka taistelemaan uhoilevaa ja hullua poliitikkoa vastaan.
Meissä on ainesta taistella hyvän puolesta. Meissä on ainesta voittaa kaikki rasistiset argumentit ja viha. Meissä on ainesta vakuuttaa vaikka koko maailma.

Harmillista vain, että ne ainoat jotka eivät täysin vakuuttuneet, olivat ne, jotka saivat äänestää.

hillaryy

Seison edelleen vahvasti Clintonin puolella, koska hänen riveissään seisoo rauhan ja rakkauden puolestapuhujat. Ja koska en suostu ajattelemaan, että mitä kaikkea uunituore Amerikan presidentti maailmalla saa aikaan, haluan keskittyä siihen, miten asenteiden muuttaminen on meille maailman kansalaisille entistäkin tärkeämpää.

Meidän täytyy taistella lujemmin, äänekkäämmin ja yhtenäisemmin tehdäksemme tästä maailmasta paremman paikan elää meille itsellemme, tuleville lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Nyt jos koskaan meidän on aika olla itse se muutos, jonka haluamme nähdä maailmalla.

Näytä myötätuntoa ja rakkautta. Älä sulje silmiäsi ja käännä päätäsi sellaisille ihmisille, jotka tarvitsevat sinua. Tee paljon hyvää, ja jaa rakkautta ja iloa ympäriinsä. Koska yksi hymy voi valaista kokonaisen päivän, yksi kaunis sana pelastaa elämän, ja yksi pieni ele poistaa pelon. Eikä se edes maksa mitään.

Veikkaisin, että jokainen meistä haluaa tulla muistetuksi hyvästä sydämestään, lämmöstään ja rakkaudestaan, mielummin kun vihaisista katseistaan, ennakkoluuloistaan tai negatiivisuudestaan.

Nämä on sellaisia asioita, mihin me itse voidaan vaikuttaa. So let's do it.


6 kommenttia:

 1. Itse en kyllä sanoisi noin... mielipiteet toki kaikilla! :) Clinton on erittäin hämärä ja voi aivan hyvin olla jopa pahempi rikollinen kuin trump. Täällä vaan huomaa kuinka media on päättänyt kantansa ja tehnyt trumpista pahemman ja Clintonista paremman kuvan. Jenkit ei selvästi luota clintoniin kun päätös on tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän se vaalitulos selvästi jotain kertoo! Mua kuitenkin harmittaa, että jos tämä tulos vaikuttaa suuresti Amerikan ulkopuolellakin, niin ne jotka saivat äänestää äänestivät "läpällä" tai sitten ei ollenkaan.. tätäkin olen kuullut :( Toivotaan kuitenkin, että valinta osoittautuu oikeaksi, vaikka se ei monista siltä juuri nyt tunnukkaan :D

   Poista
 2. Oma mielipiteeni on että kahdesta huonosta vaihtoehdoista ottivat surkeimman, mutta tuin Ehdottomasti Clintonia. Hyvä postaus! Nyt vaan sormet ristiin USA:n ja maailman puolesta!

  http://harakkalapsi-janette.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Tosiaan, Clinton olisi halunnut Syyriaan no fly zonen, jota tavoitellessa oltaisin jouduttu pommittamaan alueita, siviileistä välittämättä - unohtamattakaan niitä venäläisiä joukkoja, joita alueella on. Se olisi ollut mielestäni pienoinen riski Venäjän kanssa.

  Toisaalta, nyt musta alkaa tuntumaan ettei toi ole mitään. Trump todennäköisesti on vähät välittämättä NATO:sta ja näin ollen yhdysvalloilta tulee tuskin kukaan NATO-maa saamaan minkäänlaista tukea hädän koittaessa. Tämä antaisi taas Venäjälle vapauksia liikkua Euroopassa miten tahtoo ja sehän tässä pelottaakin - että Putin tulee päälle. Onhan se hyvä, että Trump haluaa korjata USAn ja Venäjän välit, mutta lievästi kutkuttaa se, mitä siitä tulee muille seuraamaan.

  Enkä myöskään yhtään pidä siitä, mitä Trump puhuu naisista. En pidä siitä, että hän uhkaa rakentaa muurin Meksikon rajalle. En pidä siitä, että hän edustaa rasismia ja seksismiä, vaikka väitetäänkin, että hän haluaa vahvistaa _laillista_ maahanmuuttoa ja vähentää _laitonta_ maahanmuuttoa. Mutta mitä helvettiä? Sehän puhuu muslimien ajamisesta pois Amerikasta, eikö totta :D

  Lievästi kyllä pelottaa, mitä Trumpin aikana tulee tapahtumaan, todennäköisesti kaikki Obaman aikaansaannokset häviävät. Se, että ympäri maailmaa ollaan kauhuissaan tästä päätöksestä, kertoo kuinka paljon sillä herralla on nyt valtaa. Unohtamattakaan sitä faktaa, että ulkopolitiikka on suhteellisen hämärä yhä ja hän vastustaa ulkomaankauppaa.

  Molemmat oli silti suhteellisen paskoja vaihtoehtoja ja kusessa oltaisiin todennäköisesti Clintoninkin kanssa.

  VastaaPoista